Om

Jag är i grunden en målare, illustratör, bildmakare. Jag har tecknat och målat sedan jag var barn, och aldrig helt slutat. Under många år har jag haft måleri, illustration och grafisk form som mina främsta inkomstkällor, från att jobba frilans med allt från handmålade t-shirts, dekoration av kroginredning, design av trycksaker, skyltmålning, reklambilder, karikatyrer – allt möjligt – till repro och layout på reklambyrå, till att måla direkt på nakna människokroppar.

Första gången jag målade på en kropp var 1991. Det var en Luciafest på ett konstgalleri, där flera konstmodeller blev bemålade av oss konstnärer. Sen har det blivit allt från gravidmagar till möhippor och svensexor, reklam, fester, tidningsartiklar, TV-program, workshops och konsthappenings på stan. Det första professionella kroppsmålningsuppdraget jag fick var redan 1993, åt Expressen. Då var jag redan en hyfsat etablerad illustratör, så det var egentligen bara att byta underlag för måleriet. Motivet var en karikatyr av Mark Levengood – på Mark Levengood. Ganska kul, och det ledde vidare till andra uppdrag.

I Sverige är kroppsmålning ingen stor grej, så även om jag inte sysslar med det ständigt och jämt, är jag högst sannolikt den som har sysslat med det allra mest i Skandinavien, därtill på flera olika sätt. Publikt målande, målande till reklamprojekt, kroppsmålningsworkshops, möhippor och svensexor, och en del annat, smått och stort.

Hur som helst tar jag gärna uppdrag, av allehanda slag – det går med andra ord bra att kontakta mig för diskussion och förslag. Om du inte har en färdig idé, så är jag alldeles förfärligt kreativ och påhittig, och kan förstås hjälpa till med coola koncept också.

Välkommen!

linje

Body Art Stockholm